Keiser functional trainer

De Keiser Functional Trainer  is ‘s werelds eerste pulley-systeem dat werkt op luchtdruk. Met deze machine kan ik jou veilig laten trainen op elke gewenste snelheid en onder nagenoeg elke hoek. Als 1 van de weinigen werk ik met deze topapparatuur (net als FC Groningen en het UMCG).

We maken geen gebruik van de zwaartekracht. Dit levert veel voordelen op!

De Functional Trainer is een pulley-systeem waarmee oneindig veel oefeningen mogelijk zijn. Het is geen gesloten apparaat (je zit niet ‘vast), dus naast kracht worden ook de balans en stabiliteit getraind. Naast handvaten kunnen ook diverse andere attributen, als een heupgordel of enkelbanden aan het toestel gekoppeld worden. Of het nu gaat om revalidatie, algemene fitheid of functionele (top-)sporttraining, voor alle doeleinden is dit het perfecte toestel.

 

Wil je weten wat dit voor jou kan doen? Mail mij! info@annelytempel.nl 

↓  ↓  ↓  ↓  

Wat als we snelle weerstand op een veilige manier vorm kunnen geven?

Het antwoord: luchtdruk. 

Echte functionele training

Dat kan alleen met apparatuur waarbij we niet met de weerstand werken, om er zo voor te zorgen dat er geen zwaar en licht moment in 1 beweging zitten. Er ontstaat geen vertraging door de zwaartekracht.  

Echte functionele training vereist bewegingen op snelheid. 

Topsporters – train fast, strong and powerful.

Met Keiser apparatuur train je heel dynamisch. Je traint op de snelheid van jouw sport. De voetballers van FC Groningen, Ajax trainen met apparatuur van Keiser. 

Snelheid is een variabel in de krachttraining die belangrijk is. Explosieve bewegingen kunnen getraind worden op het tempo van de sport. Het gaat om conditionering van de spieren – en de hersenen – om effectief en snel kracht te kunnen genereren. Met de steady en makkelijk controlbeerbare weerstand van de Keiser machine kan de hele bewegingsuitslag (range of motion) veilig op power worden getraind. Er is geen shock-load, waardoor de kans op blessure minimaal is!

Veiligheid – dagelijkse bewegingen  

Denk eens aan dagelijkse situaties zoals het gaan zitten op een bank, het oppakken van uw zoon of dochter, het snel omkijken in de auto, een boodschappentas op tillen, op de fiets stappen of er weer vanaf. En dan nog de gerichte sporten: het slaan van een golfbal, voetballen, tennissen …. 

Het zijn allemaal bewegingen op tempo, bewegingen die veel power kosten. 

 

Trainen 65+ 

We moeten in het dagelijkse leven snel kunnen reageren, en met name als we ouder worden wordt dit steeds belangrijk. Denk bijvoorbeeld aan snel van een fiets af kunnen stappen, of reageren als er een misstap wordt gemaakt. Niet alleen spierkracht en uithoudingsvermogen zijn dus belangrijk, maar ook het reactievermogen. Gericht trainen om op een veilige manier fit oud te kunnen worden.

 

Revalidatie – herstel en opbouw 

Trainen op het tempo van dagelijkse bewegingen, dat is echt functioneel trainen. En dat kan met dit apparaat. 

Doordat de druk constant is – er is geen fase van *shock load – is de beweging heel veilig voor het bindweefsel en de gewrichten. Hiermee wordt een situatie gecreëerd waarin belasten na een blessure of operatie veilig en snel kan worden opgebouwd. 

 

 

 

*shock load = de spanning in het gewricht is ‘ineens’ hoger omdat het gewicht moet worden afgeremd of op gang moet worden gebracht.